Ethische beroepscode en goede communicatie

Joke van der Mieden heeft een particuliere opleiding tot magnetiseur gevolgd en is daarnaast twaalfeneenhalf jaar intensief begeleid als magnetiseur. Joke werkt met een eigen, ethische beroepscode en hecht zeer veel waarde aan een goede communicatie met de cliŽnt. U leest hieronder meer daarover:


Als magnetiseur kan Joke verlichting en verbetering brengen bij zowel fysieke als psychologische klachten. Joke is niet medisch geschoold en garandeert ook geen genezing. Zij zal vooraf altijd vragen of u met uw klachten bij een arts in behandeling bent en dat indien nodig ook altijd adviseren. Medisch specialisten en ook andere hulpverleners verwijzen sommige van hun patiŽnten trouwens door naar Joke. Een overduidelijk teken van vertrouwen uit het reguliere circuit!

Bij lichamelijke klachten
Alvorens u een behandeling ondergaat, krijgt u van tevoren stap voor stap precies te horen wat er gaat gebeuren. Joke vraagt u toestemming om via haar eigen geleidegids contact te mogen maken met uw geleidegids. Tevens vraagt ze toestemming om u licht te mogen aanraken. Vindt u dat niet prettig, dan is het ook mogelijk te magnetiseren zonder aan te raken. Wanneer de geleidegidsen met elkaar in contact staan, raakt Joke in een meditatieve staat van volledige concentratie. Via haar handen worden de energieŽn op verschillende niveaus doorgegeven. Lichamelijke klachten kan Joke met magnetiseren niet genezen, wel kan zij in veel gevallen pijn verlichten of wegnemen.

Bij psychische klachten
Joke gelooft in reÔncarnatie: mensen hebben meerdere levens. Bij het aanpakken van psychische klachten of wanneer wordt vermoed dat lichamelijke klachten een psychische oorzaak hebben, adviseert Joke om via de geleidegids de oorzaak te zoeken in een vorig leven. Onopgeloste problemen en traumaís uit een vorig leven; ze kunnen verknoopt zijn met het heden en in dit leven alsnog problemen geven. De ervaren emoties van toen liggen dan nog opgeslagen in het onderbewustzijn. Door via de geleidegidsen terug te gaan, kunnen inzichten van toen de cliŽnt helpen bij het begrijpen, aanvaarden en uiteindelijk loslaten van het ervaren probleem.

Waargebeurde verhalen
Aan de hand van enige waargebeurde voorbeelden uit haar praktijk, vertelt Joke over het verloop van het proces: ďDan krijg ik een soort filmpje te zien. Bij een vrouw, die altijd panisch werd als ze gas rook, bleek dat ze in een vorig leven tijdens de Tweede Wereldoorlog als joodse vrouw in de gaskamers van Hitler was omgekomen.Ē
Bij een andere cliŽnt zag ik een onstoffelijke figuur, een vrouw. Die zette telkens een andere hoed op. Het waren rare hoedjes en ik moest van haar aan mijn cliŽnt vertellen wat ik zag. Die begon eerst hard te lachen en vertelde mij dat het haar moeder was. Als zij plezier hadden samen, zetten zij allebei rare hoedjes op. Ze was blij en ontroerd dat haar moeder bij haar in de buurt was.Ē

Spanningen en emoties loslaten
Door te magnetiseren worden de emoties uit het vorige leven uit het onderbewustzijn losgetrokken. Dat kan soms tijdelijk tot lichamelijke reacties leiden, zoals geborrel van de darmen, boeren of iemand krijgt het heel koud. Dit zijn allemaal tekens dat het lichaam de spanningen en emoties loslaat. Dit is normaal, u hoeft daar dus niet van te schrikken.
Uiting van Jokeís ethische handelwijze is dat ze nadrukkelijk aan haar cliŽnten vraagt om intuÔtief en intensief bij zichzelf na te gaan of de informatie die via hun geleidegids is doorgegeven, klopt. Voelen cliŽnten dat het doorgegeven beeld uit het verleden niet de hunne is, dan wordt deze niet gebruikt bij eventuele verdere sessies. In Jokeís langjarige praktijkuitoefening is dit laatste overigens nog nooit voorgekomen.