Direct antwoord op veelgestelde vragen


Onbekend maakt onbemind geldt zeer zeker ook voor magnetisme. De bestaande scepsis over geneeswijzen zoals magnetiseren kan leiden tot de verkeerde beeldvorming als zou het om iets heel ‘zweverigs’ gaan. Niets is minder waar. Er ís meer tussen hemel en aarde. Dat is een realiteit, net zo reëel als het water dat uit de kraan komt als je hem opendraait. Magnetiseur Joke van der Mieden is de nuchterheid zelve en probeert met een goede informatievoorziening openheid over haar vak te geven. Enkele veelgestelde vragen aan haar vindt u op deze pagina:

Ik geloof er eigenlijk niet in, in magnetiseren en geleidegidsen.
Dat is ook niet noodzakelijk om er tóch baat bij te hebben. Ik zeg altijd: Je moet het gewoon een keer ondergaan, het resultaat is je eigen ervaring.

Verlies ik de controle over mijzelf als ik gemagnetiseerd word of tijdens een sessie terugkeer naar een vorig leven?
Nee. Er gebeurt niets dat u niet wilt, in mijn behandelkamer heeft de cliënt áltijd het laatste woord.

Moet ik mij uitkleden voor een behandeling?
Nee, dat is absoluut niet nodig. U hoeft alleen uw schoenen uit te doen.

Is één behandeling genoeg?
Dat zou kunnen afhankelijk van uw klacht. Het kan zijn dat meerdere behandelingen gewenst zijn. Magnetiseren is geen hocuspocus, net zo goed als bij andere behandelwijzen is er sprake van een proces. Per behandeling wordt dit besproken.

Werkt magnetiseren ook preventief, om gezond te blijven?
Jazeker. Ik heb klanten in het bedrijfsleven die één keer per maand een sessie ondergaan als een soort ‘apk-keuring’ voor hun algehele fysieke en mentale gesteldheid. En die zweren daarbij!

Is magnetiseren ook effectief voor kinderen?
Jazeker. Die behandel ik ook regelmatig.

Heb ik ook een geleidegids?
Ja, iedereen heeft een geleidegids. Meestal gaat het om (bescherm)engelen, maar uw geleidegids kan ook een natuurwezen zijn, of iemand uit een vorig leven met wie u toen verbonden was.

Kan ik u ook vragen stellen aan mijn geleidegids, bijvoorbeeld over mijn toekomst?
Nee. Als er een boodschap wordt doorgegeven, dan gebeurt dat, maar ik heb daar geen invloed op.

Krijg ik de behandeling van mijn verzekeraar vergoed?
Helaas niet. Ondanks behaalde resultaten en het feit dat magnetiseren al eeuwenlang wordt toegepast, weigeren verzekeraars te erkennen dat magnetische behandelingen preventief of genezend kunnen werken.